Menu

Home
Achtergrondinformatie
Specialismen
Tarieven en vergoedingen
Beroepsverenigingen

Foto van Agnes Tijman op Smeijers
Foto door: Martin Rudolph

Contact

Agnes Tijman op Smeijers
Gestalttherapeut
Omgeving Utrecht/Zeist
06-58833075
info@atops.nl

Agnes Tijman op Smeijers

Achtergrondinformatie

Weer in contact…
…. met jezelf en daarna ook met je omgeving.

Foto van Agnes Tijman op Smeijers
Foto door: Martin Rudolph

Als iets in ons leven pijn of een probleem heeft veroorzaakt, zijn we geneigd om ver uit de buurt te blijven van dat iets. En daarmee die pijn te vermijden. Helaas lost dat ons probleem niet op. Sterker nog: het blijft aandacht en energie vragen. Dat manifesteert zich in de vorm van bijvoorbeeld onrust, onvrede, angst, bovenmatige irritatie, onverschilligheid, apathie en lichamelijke klachten.

Wisselwerking staat centraal bij gestalttherapie. Daarmee onderscheidt zij zich van andere therapieën binnen de hulpverlening. Ik zet mezelf als therapeut in. In contact met de ander ervaar ik de dynamiek tussen hem of haar en mijzelf. Ik ervaar hoe hij of zij onbewust het contact met zichzelf of met de omgeving verbreekt, verbaal of non-verbaal. Ik kan iemand begeleiden het gewaarzijn hierover te vergroten en dit contact te herstellen. Bewustwording hierover bij de cliënt kan hem of haar dienen om een beter beeld te krijgen van hoe hij of zij contact maakt of juist (onbewust) vermijdt. Ik maak hierbij veel gebruik van het lichaam als instrument, omdat dit de toegangspoort is naar diepere lagen waar blokkades aanwezig kunnen zijn en waar ook de heling plaats kan vinden.

Inzichten en ervaringen, die ik vergaard heb in mijn leven, zet ik graag in om andere mensen in hun zoektocht te ondersteunen. Een tocht die ik zelf als leerzaam, interessant, spannend, uitdagend en zeer de moeite waard heb ervaren en nog elke dag zo beleef.

Als u belangstelling heeft voor een consult, dan ben ik u graag van dienst. Voor nadere informatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Hier vindt u mijn cv.